Metal Workshop / Metallerie

The metal workshop was designed for the Parisian suburb of Pantin, France. The corner site had to accommodate a metal workshop with support facilities and on-site parking.

The concrete shell of this design encloses an open plan workshop inside; a solid barrier between the workshop and neighbours, noise and silence, interior and exterior. The saw-tooth roof of the workshop includes bands of north facing glazing which bring light down into the work space beneath.

The workshop and administration areas within this scheme are expressed clearly on the building’s façade. The random tectonic patterns of the administration wing contrast discreetly with the regular pattern of the workshop wing. This subtle distinction defines the differing uses of the each zone which are further marked by a vehicular route that cuts through the building.

The industrial language of the workshop speaks of the work within while the glazing at street level opens up the administration and welcomes visitors into the public area of the interior.     

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s